7 gün boyunca kış detoks kürleri

Soğuk kış günleri bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü bir dönemdir. Sonbahardan kışa geçişlerde metabolizmamız direkt etkilenir, yeme...

Soğuk kış günleri bağışıklık sisteminin zayıf düştüğü bir dönemdir. Sonbahardan kışa geçişlerde metabolizmamız direkt etkilenir, yeme davranışımız değişir ve soğuk havada ısınmak için şekerli besinlerden enerjiye ihtiyaç duyarız. Kış aylarında çok hızlı değişen soğuk hava dalgalanması direncimizi düşürmekte, hastalanmak kolaylaşmakta, zayıflama zorlaşmakta ve direnen kilolar bazen yağlanma ile kendini bedende hissettirmektedir.

7 gün boyunca sabah aç karnına bal ve propolis kürü

Bal ve arı ürünleri doğal antioksidanlar sayesinde toksin atıcı, detoksifike edici ve bağışıklığı güçlendiricidir. Bal ve arı ürünleri, 60 ve üzeri değişik bakteri, rubella virüsü, mantar ve parazitlere karşı yok edici özellikte olduğundan doğal ilaç gibi davranan mucizevi bir besindir. Balın pH değerinin düşük olması ve balda doğal olarak bulunan glikoz oksidaz enzimi sayesinde bakteriyel enfeksiyonların oluşmasını önleyici etki yaratmaktadır. Ayrıca bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesinde çalışmalar; bal ve arı ürünlerinin içerdiği kuersetin, hesperidin ve apijenin- apigenin gibi farklı çeşitte flavonoidlerin etkisinin olduğunu bildirmektedir. Her gün sabah aç karnına bir tatlı kaşığı bal ve propolis karışımını bir su bardağı ılık su ile tüketin.

7 gün boyunca ara ögünde taze meyvelerle kavrulmamış kuruyemiş

Kuruyemiş dediğimizde; badem, fındık, fıstık çeşitleri, ceviz, kabak ve ay çekirdeği aklımıza gelen besinlerdir. Bu yiyeceklerin en önemli özelliği prebiyotik etki ile bağırsakları düzenlemeleri ancak içerdikleri sağlıklı yağ asitleri sayesinde tam bir enfeksiyon koruyucularıdır. Kuruyemişler bitkisel aminoasitlerden arginin, antioksidanlardan fenoller ve minerallerden çinko sayesinde vücutta hücresel savaşçılar olan antikorların sürekli üretilmesinde önemli görev üstlenirler. Taze meyvelerden kivi, mandalina, karpuz, taze incir, portakal, greyfurt, çilek, nar ve mor erik çeşitlerinde yüksek C vitamini ve onlarca farklı çeşitte antioksidan sayesinde kuruyemişlerle beraber yendiğinde çok daha etkin bağışıklık sistemi sağlamanıza yardımcı olmaktadır. Her gün ara öğünde 1 avuç kavrulmamış fındık veya badem veya kabak çekirdeği içi yanına 1 adet kivi veya 2 mandalina veya 1 portakal yemeyi ihmal etmeyin.

7 gün boyunca yatmadan önce taze zencefil

Her gün 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil kullanarak bağışıklık sisteminizi güçlendirin. Böylece lenf sisteminizin temizlenmesine etki ederek, vücudunuzdan toksinlerin, ve ödem seviyenizin azalmasına yardımcı olsun. Zencefili bir büyük elma ile katı meyve sıkacağından geçirerek tüketin. Zencefilin bağışıklık sitemini güçlendirici etkisi üzerine yapılan çalışmalar, antibiyotikler kadar etkili olduğunu gösteriyor.

7 gün boyunca aksam yemeğinden sonra tarçınlı su için

Her akşam yemek sonrasında 1 su bardağı sıcak su içine yarım çay kasığı toz tarçın iyice suda çözdürerek karıştırdıktan sonra oda sıcaklığında soğutup için. Düzenli olarak her aksam yemekten sonra bu basit formülü yaptığınızda kan şekeri dengelenecek, kolesterol düşecek ve vücudun toksinlerinden arınması da hızlanacak. Alternatif tıpta gaz söktürücü, karın ağrılarını giderici olarak kullanılan tarçınin aslında mucize etkili çok fazla özelliği bulunduğunu açıkça söylemeliyim.

7 gün boyunca kahvaltıda 1-2 çay kaşığı arı poleni

Ari poleninin insanın sağlıklı bir yasam sürdürebilmesi için gerekli tüm elementleri taşıyan mükemmel bir besin kaynağı olduğunu belirtmeliyim. Ari poleninin birçok besine göre vücutta kullanılabilirliği yüksek protein içeriği bulunmaktadır. B grubu vitaminleri, demir kalsiyum, magnezyum mineralleri, sağlıklı yağ asitleri ve fenolik bileşikleri taşıması ari polenini essiz bir doğal yiyecek yapmaktadır. Arı poleni; gençleşerek yaş almayı sağlayan ender besinlerden. Ari poleni; karaciğerdeki hasarları önleyebilen, mide ülserini iyileştiren, genel ağrıyı dindiren analjezik etkisi, beyine gerekli mükemmel glikoz kaynağı ve antiinflamatuvar özelliğinden dolayı sağlıklı yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğu söylenebilir. Arı polenini bal ile karıştırarak yemek en değerlisi. Ari poleninin diğer bir yararının alerjik reaksiyonları dindirme olduğunu hatırlatmalıyım. Çünkü art poleni alerjiyi tetikleyen histamin oluşumunu azaltarak astım basta olmak üzere diğer tüm alerjik reaksiyonları azaltır. Bunun için arı poleni bal karışımından yılın her mevsimi günde 1-2 çay kaşığı, süt veya bol su ile tüketmenizi tavsiye ederim.

Bakmadan Geçme