YEMEKLİK DOMATES İSTEYENLERE TAZE ÇÖZÜM

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ve ekim döneminde başta Marmara olmak üzere birçok bölgenin domates ihtiyacını karşılayan Eskişehir´de, ürünün kilogram fiyatının 30 kuruşa kadar düşmesi nedeniyle bazı çiftçilerin ürünü tarlada bıraktığı haberleri gazetelerde çıkarken, Kaymakçılı domates üreticisi Ahmet Gel, yemeklik domates ihtiyacını anında karşılıyor.

Ovada, hayvancılık ve çiftçilikle uğraşan Ahmet Gel, bu yıl domates üretimini tercih ettiğini belirterek, şu an üretimden de satıştan da memnun olduğunu söyledi.

Sebze ve meyve üretiminin zahmetli bir iş olduğunu belirten Gel, satışta fiyat garantisinin bulunmadığını belirterek, ´Yaz sezonunda üretilen domates, temmuz ayından ekimin sonuna kadar pazarlara dağıtılıyor. Haberlerden okuduğumuza göre bu yıl sebzede yurt çapında çok büyük üretim var. Ancak tüketimde istenilen sonuç alınamayınca, kimi yerlerde üreticinin ürünü toplamadan tarlada bıraktığını öğreniyoruz. Plansız ekim, dolayısıyla fazla üretim ve yeterli pazarın olmamasının üreticiyi mağdur ediyor. Ben bu yıl domates üretmeyi tercih ettim ve ürünümü daha çok lokantalara pazarlıyorum” dedi.

Üreticilerin her dönemde pazarlama sıkıntısı yaşadıklarını belirten Gel, bayram tatilinde de tarlada çalışmak zorunda kaldıklarını belirterek, “Ne yazık ki üreticinin bayramı seyranı yok” şeklinde konuştu.

Ahmet Gel meyve ve sebze üretiminin sadece toplamaktan ibaret olmadığını belirterek, çeşitli zararlı ve hastalıklarla da mücadele etmek zorunda olduklarını söyledi.

Ahmet Gel, “Domates üreticiliği masraflı bir yetiştiricilik. Bu mücadelede çeşitli hastalıklara karşı önlem almak zorundayız. Örneğin tuta zararlısı domatesini bir numaralı düşmanı. Bu da bize ek olarak işgücü ve maddi olarak ciddi bir ek yük getiriyor” dedi.

Gülten Kır

YEMEKLİK DOMATES İSTEYENLERE TAZE ÇÖZÜM