SULAMA BİRLİĞİ’NDE YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI OYBİRLİĞİYLE GÜVEN TAZELEDİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Başar Uçar – Küçük Menderes Sulama Birliği’nin dün düzenlenen olağanüstü genel kurulunda yönetim ve denetim kurulları oybirliği ile güven tazeledi. Başkanlık seçiminin yapılmadığı genel kurulda 2012 yılında göreve gelen yönetim ve denetim kurulu üyeleri, önümüzdeki iki yıl için de vize aldı.

Tüzük gereği başkanlık seçiminin dört, yönetim ve denetim kurulu seçimlerinin iki yılda bir yapıldığı Küçük Menderes Sulama Birliği’nin olağanüstü genel kurulan DSİ şantiyesi ev sahipliği yaptı. Birlik Başkanı Özay Kaptan’ın başkanlığında düzenlenen ve 31 meclis üyesinin oy kullandığı genel kurulda seçim blok listeler ile yapıldı. Oylama sonucunda yönetim kurulu ve denetim kurulu oybirliği ile güven tazeledi.

Yönetim kurulu üyeleri Aydan Davran Güler, Talat Ünsal, Erşan Köseoğlu ve Bülent Eker ile denetim kurulu üyeleri Kamil Doğan, Aydın Selek ve İrfan Yücel’in 2 yıl daha görevlerini sürdürecekleri açıklandı.

TOPLULAŞTIRMADA YAŞANAN SIKINTILARA DİKKATİ ÇEKTİLER

Toplantının dilek ve temenniler bölümünde meclis üyeleri DSİ ve Küçük Menderes Sulama Projesi’ni gerçekleştiren yüklenici firmaya yüklendi. Toplulaştırmanın yavaş ilerlediğini, yüklenici firmanın da oldukça dağınık çalıştığını söyleyen üreticileri, Sulama Birliği yöneticilerinden bölgenin sorunlarını DSİ’ye sürekli olarak iletmelerini ve kamuoyu oluşturmalarını istedi.

Meclis üyelerinden Hüseyin Kurt güven tazeleyen yönetime başarılar dileyerek, “Sulama Birliğimizin asli görevi olmamasına karşın özellikle toplulaştırma ve arazi yolları konusunda biz üreticilerin bazı beklentileri var. Ovakent, Konaklı ve Balabanlı çevrelerinde maalesef ki toplulaştırma sonrası açılan yollar oldukça düzensiz. Toplulaştırma yapanlar geldiğinde kimisi izin vermiş yol açılmış, kimisi izin vermemiş yol açtırmamış.

2 kilometrelik yeni açılan yolda gidiyorsunuz karşınıza bir anda mısır tarlası geliyor yol kesiliyor. Böyle düzensizlikler çok. Toplulaştırmanın ne zaman biteceği belli değil. Ben ne zaman yeni arazime geçeceğim bilemiyorum. Yer gösteren de yok. DSİ’yi zorlamamız lazım, bu konuda yönetimimizden baskı unsuru olmalarını istiyoruz. Ayrıca boruları döşeyen yüklenici firma çok dağınık. Malzemeler üreticinin tarlasında kalıyor, çukurlar geç kapatılıyor. Vatandaş arazisine giremiyor” dedi.

“SULAMA SAHASINDA SONDAJ KUYULARI EMNİYET SİGORTAMIZ OLACAK”

Kurt, sulama sahası içinde olan bölgelerde sondaj ruhsatı verilmediğini hatırlatarak, “Beydağ Barajı’nın suyunun tüm bölgeye yetmesi zor gözüküyor. Sulama bölgesi içinde kalan yerlerde yeni kuyu açılmasına izin vermiyorlar. Yarın yaşanacak su sıkıntılarında bu kuyular bizim emniyet sigortamız olacak. Bu konuda da üreticilerimiz birleşerek tepkilerini dile getirmeliler” dedi.

“YENİ ARAZİLERE 2015’E KADAR GEÇİLMELİ”

Meclis üyelerinden Hüseyin Yağcı, “Bademli Barajı’nda işler durdu. Akıbetin ne olduğu belli değil. Yeni ihale yapılıp yapılmayacağı konusunda DSİ’den açıklama bekliyoruz. Ayrıca toplulaştırmada hala yeni arazimize geçmedik. Bademli civarında fidan dikim sezonu geliyor halen belirsizlik hakim. 2015 yılı gelmeden yeni yerlerimize geçmezsek daha büyük karışıklık olacak” dedi.

“SIKIYÖNETİM KOMUTANI GİBİ BİR ÜSLUP OLDUKÇA YANLIŞ”

Meclis üyelerinden Balabanlı Mahalle Muhtarı Şakir Karataş ise “Benim önerim tapular gelmeden kimsenin arazisini tahrip ettirmemesidir. Sulama Birliğimizden de gerekirse masaya yumruğunu vurup üreticinin mağdur olmasının önüne geçmesini istiyoruz. Birlikte hareket ederek toplulaştırmada önce tapu demeliyiz. Kurucuova’nın işi bitmeden Yeğenli’ye greyderler giriyor. Böyle karışık iş olmaz. Ayrıca bize karşı üslupları da yanlış. Zaten mağdur olan insanlara sıkıyönetim komutanı gibi yaklaşımlar hiç uygun değil” ifadelerini kullandı.

Birliğin yönetim kurulu üyelerinden Aydan Davran Güler, üreticilerin sorunlarla ilgili ortak tepki vermediğine dikkati çekerek, “Devir birlik devri. Birlik olmadan şahsi tepkilerle sonuç alınamaz. Birlikte tepki verilmeli. Arazide boru bırakılıyor üretici tepkisini birlikte vermeli ki, ses duyulsun” dedi.

“TEPKİ ORTAK VERİLMELİ”

Üreticinin talep ve sorunlarını DSİ’ye mutlaka ilettiklerini ve çözüm için çaba harcadıklarını kaydeden Küçük Menderes Sulama Birliği Başkanı Özay Kaptan şunları söyledi: “Maalesef yüklenici firma bizim bölgede yılda üç ürün alındığını henüz anlayamadı. Üreticimizin arazisini bir hafta bile boş bırakmadığı bir coğrafyadayız. Biz de yönetim olarak bu konuda bir yeri tamamlamadan diğer yerlere geçmemeleri gerektiğini sürekli dile getiriyoruz. Ama projenin bir bütün olduğu şeklinde yanıt veriyorlar. Toplulaştırma ve diğer konularda biz birlik yönetimi olarak gerekli tüm kapıları çalıyoruz. Bizimle birlikte Ziraat Odası, üretici birlikleri, kooperatifler de gerekli baskıyı oluşturacak şekilde hareket etmeli. STK’ların bir arada olması sorunlara daha kolay çözüm getirir

Biz üreticinin mağdur olmasını istemeyiz, çünkü hepimiz üreticiyiz. Bizim görüşümüz temel atma töreninde açıklanan tarihe göre zaten gecikmekte olan bu projede DSİ’nin araziye inmesi, gelip inceleme yapması ve projeyi yakından ilgilenmesidir” 

SULAMA BİRLİĞİ’NDE YÖNETİM VE DENETİM KURULLARI OYBİRLİĞİYLE GÜVEN TAZELEDİ