ÖDEMİŞ VE TİREDE KADINLARA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KOLDAŞ: “AMAÇ KADINA ULAŞMAK VE ENERJİSİNİ GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAK”

Ödemiş Kadın Kooperatifi üretimin yanı sıra kadınlara yönelik eğitim çalışmalarını da aralıksız sürdürüyor.

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın İstanbul’da düzenlediği programlara katılan Ödemiş Kadın Kooperatifi vakfın projesi olan “Mahallelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması” eğitimlerinde de görev aldı. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı tarafından Ödemiş Kadın Kooperatifi ortağı Eğitimci Ayşe Koldaş’a verilen görev ile Ayşe Koldaş Ödemiş ve Tire’de kadınlara mahallelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması eğitimlerini vermeye başladı. Mayıs ayı sonuna kadar sürecek olan eğitimler üç temel başlık altında ilk olarak girişimcilik eğitimi, ikinci olarak bilgilendirme ve üçüncü olarak ise uzmanlarla buluşma yapılacak.

Amaçlarının kadınlara ulaşmak ve kadınların enerjisini gün yüzüne çıkarmak olduğunu belirten Eğitimci Ayşe Koldaş eğitimlerin 10’ar kişilik gruplara 2’şer gün, 3’er saatler şeklinde verileceğini söyledi.

 

“EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ”

Konu ile ilgili olarak konuşan Eğitimci Ayşe Koldaş şunları ifade etti: “Ödemiş Kadın Kooperatifi olarak iş çalışmalarımızın yanı sıra eğitim çalışmalarına önem verdiğimizi her seferinde yaptığımız eğitim programlarımız ile gösteriyoruz. Kooperatif olarak Türkiye’nin çeşitli illerinde farklı kurumlar, sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen çalıştaylara da katılıyoruz. Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı geçtiğimiz günlerde İstanbul’da bir çalıştay düzenledi. Kooperatif olarak İstanbul’daki programa da katıldık. Daha sonra Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı’nın projesi olan “mahallelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması”  proje dâhil olduk.

 

“ÖDEMİŞ VE TİRE’DE BAŞLADIK”

Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı Ödemiş Kadın Kooperatifinin de aldığı karar ile şahsıma görev verdi. Bu çerçevede Ödemiş’te ve Tire ilçelerimizde mahallelerde girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması eğitimlerimize başladık. Ödemiş’te kooperatifimiz çatısı altında kadınlarımıza eğitim vermeye başladım. Tire’de ise Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezinde eğitimlerimiz başladı”

Koldaş şöyle devam etti: “Her kadınımızın katılabileceği eğitimlerimizin ilk ayağında girişimcilik eğitimi var. Girişimcilik eğitimi içerisinde iş fikri, iş planı, iş konusunda doğru hedefi belirleme başlıkları altında eğitimlerimizi veriyoruz. İkinci ayağında ise bilgilendirme toplantılarımızı başlayacağız. Bilgilendirme toplantılarımız ise Kaymakamlıklar, Belediyeler, İŞKUR ve KOSGEB gibi kurumlarımızdan katılacak olan uzmanlar ile gerçekleşecek. Girişimci kadınlarımız bu kurumlardan gelen temsilcilerden bilgi alacaklar. Bilgilendirme toplantılarımız ayda en az bir kez yapılacak. Eğitimin üçüncü bölümü ise girişimci kadınlarımızdan evet ben bu işi yapmak istiyorum dedi örneğin yapacak olduğu iş gıda üzerine olacak. O zamanda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan bir yetkili ile bire bir görüştürülerek mevzuatların nasıl işlediği nelerin gerektiği gibi bilgiler verilecek.”

 

“TÜM KADINLARIMIZ KATILABİLİR”

Üç ayaktan oluşan eğitimlerimize tüm kadınlarımız katılabilir her 10 kadınımız oluştuğunda 2 gün üst üste 3’er saat eğitim çalışmamız olacak. Bu eğitimlerimiz Mayıs ayı sonuna kadar devam edecek. Ödemiş’te Ödemiş Kadın Kooperatifi Atölye alanında eğitimlerimize başladık. Tire’de de Tire Belediyesi Kadın Danışma Merkezinde eğitimlerimiz devam ediyor. Buradaki amaç kadınlara ulaşmak ve kadın enerjisini gün yüzüne çıkarmaktır. Kendi işi ile uğraşan kadınlarımız kendi ekonomisine, aile ekonomisine ve ülke ekonomisine katkı sağlamış olacaktır”

Kerem Karamanlıoğlu

ÖDEMİŞ VE TİREDE KADINLARA GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ