MAHKUMLARLA KUTLU DOĞUM HAFTASI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Ödemiş M Tipi Kapalı Açık Ceza İnfaz Kurumu ve Ödemiş İlçe Müftülüğütarafından 2015 yılı Kutlu doğum haftası münasebetiyle, Kurum Konferans salonunda 16 Nisan 2015 Perşembe günü saat 14:30 da “Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı” konulu program düzenlendi.

Ödemiş İlçe Müftüsü Mustafa Bilgiç’in konuşmacı olarak katıldığı programa Ödemiş Cumhuriyet Başsavcısı Celal Tekin, Cumhuriyet Savcısı Bülent Çelebi, Kurum Müdürü Hüseyin Kara, Müftülük Şube Müdürü Feyzullah Yılmaz, Ceza İnfaz Kurumu 2. Müdürleri, Cezaevi Vaizleri, Kur’an Kursu Öğreticisi, Kurum Öğretmeni, İnfaz ve Koruma Başmemur ve memurları ile hükümlü tutuklular katıldı.

Programda Kutlu Doğum Haftası ve mesajı hakkında konuşan Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç, “Kutlu doğum haftası büyük doğum demektir. Peygamber efendimizin kâinatı şereflendirmesi demektir. Müslümanlar Peygamberimizin Kâinatı şereflendirmesi münasebetiyle çeşitli ülkelerde bir dizi etkinlikler düzenlenmektedir. Bu yıl ki Kutlu Doğum Haftasının ana teması ‘Hz. Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı’ konusudur. Bizim medeniyetimiz, bütünleştirici bir medeniyettir, kendinden önceki medeniyetleri güzelliklerini kendi potasına mal etmiş kuşatıcı bir medeniyettir. Bizim medeniyetimizin insana ve doğaya bakarak diğer medeniyetlere bakışı farklıdır. Bizim İslam medeniyetimiz, Hristiyanlıkta olduğu gibi insanı doğuştan günahkâr, suçlu ilan etmez. Bizim medeniyetimiz insanı, insandaki iyiliklerin asli kötülüklerinde arizi olduğunu söyler. Bununla beraber insan tabiatı gereği hem iyiliklere hem kötülüklere açıktır. Her İnsan iyilikleri beslerse kazanır, kötülükleri beslerse kaybeder. Batı medeniyeti; İnsan insanın kurdu, insan insanın cehennemidir der bizim medeniyetimizde İnsan insanın kardeşi ve yurdudur. 19 yy. ’da 1831 yılında yapılan nüfus sayımında Anadolu’da ve Balkanlar’da yaşayan nüfus sayısı 12 milyondur. Bu sayının 8 milyonu Müslüman bunun 4 milyonu da gayrimüslimlerdir. Burada dikkat edilmesi gerek Müslümanlar ve gayrimüslimler birlikte şehir kurmuşlardır. Bunun en güzel örneği Saray Bosna’nın ortasında bulunan kiliseler, hahamlar ve Boşnak Müslümanlar tarafından yapılan cami bulunmaktadır. Farklı din mensuplarının bir arada durması dünya barışı için çok önemlidir. Osmanlı devletinin de birlikte yaşama konusundaki modeline bugün ne kadar ihtiyacımız olduğu ortaya çıkmaktadır” 

MAHKUMLARLA KUTLU DOĞUM HAFTASI