Advert
Advert
Advert
KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI-3
Kuzeyli / Nehir SAYAL

KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI-3

Bu içerik 203 kez okundu.
Advert

Kaldığımız yerden devam edelim;

 

Ürünler;

  1. Çörek otu yağı – kara habbe
  2. Keten Tohumu yağı
  3. Hindistan Cevizi yağı
  4. Argan yağı
  5. Aspir yağı
  6. Susam yağı
  7. Haşhaş yağı
  8. Kabak Çekirdeği yağı
  9. Kayısı Çekirdeği yağı
  10.  Ayçiçek yağı
  11.  Sızma zeytinyağı

 

Bağışıklığı güçlendirmede yardımcıdır

İçeriğindeki Laetrile yani diğer adıyla amigldin ile zararlı hücreleri öldürerek hastalığın yayılmasını yavaşlatan özellikler içermektedir.

Amigladin ve Laetrile üzerine başka bir değişle B17 üzerine bir sürü çalışma yapılmakta , özellikle kanserli hücrelerin gelişimini durdurması üzerinde , ancak henüz kesin bir sonuç alınmamıştır.

Bazı çalışmalar ise kayısı çekirdeğinde bulunan amigdalinin, hastanın beyaz kan hücrelerinin zararlı hücrelere saldırma kabiliyetinde önemli bir artış yarattığını böylelikle bağışıklık sistemini uyardığını tespit etmiştir.

Ayrıca detoks özelliği ile vücutta birikmiş pek çok zararlı maddenin vücuttan atılarak temizlenmesine böylelikle bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

 

Kayısı çekirdeği yağının zararları

Kayısı çekirdeği amigdalin olarak bilinen bir maddeyi içerir. Bu madde vücut tarafından siyanüre dönüştürülür ve zehirlidir. Solunum yetmezliğine neden olabilir ve aynı zamanda ölümcül riskler taşımaktadır.

Amigdalin genellikle yağ ürünlerinden çıkarılır. Badem yağı, kayısı yağı ve şeftali yağı da bu kategoriye dâhildir. Bununla birlikte, yağ ürününün bu zehirli maddeyi ortadan kaldırmak için işlendiğinden kesinlikle emin olmalıyız. 

 

Tavsiyeler:

  • Her şeyden önce, yenilebilir olduğunu belgelendirilmiş gerçekten kaliteli kayısı yağı satın aldığınızdan emin olun. Kayısı yağını içerisindeki tüm faydayı elde etmek için salatalarınıza ekleyip tüketebilirsiniz.
  • Doğrudan bir nemlendirici olarak kullanabilirsiniz. Banyo bittikten sonra ya da uyumadan önce uygulanabilir. Cilt için hafif bir yağdır, bu nedenle cildinizin dökülmesinden endişe duymadan kullanabilirsiniz.
  • Normal yağlarınızı kayısı çekirdeği yağı ile değiştirin. Saçınıza ve saç köklerinize on dakika kadar masaj yapmak yaparak uygulayın ve şampuanlama öncesi bir saat kadar bekletin.
  • Saçlarınızı yıkadıktan sonra avucunuza birkaç damla kayısı çekirdeği yağı ekleyin ve şekil vermeden önce saçlarınıza uygulayın.
  • Yarım bardak kayısı çekirdeği yağına favori esansiyel yağınızdan birkaç damla damlatın ve sonrasında vücut masaj yağı olarak kullanın.
  • Bu sağlıklı yağ, ev yapımı peeling için de idealdir. Cildinizi yeniler ve besler. 
  • Kayısı çekirdeği yağı, ortalama 1 yıl raf ömrüne sahiptir. Bu yağın, hava geçirmez bir cam şişeye koyması gerekir. Aşırı ısı, özelliklerini bozabileceğinden buzdolabında saklanmalıdır. 

Sivilce, leke, kuruluk gibi şikâyetlerinizde, cildinizi nemlendirmek hatta dinlendirmek istediğinizde;

 

Yüz Maskesi1:

  • Yoğurt  (1 yemek kaşığı)
  • Bal (1 tatlı kaşığı)
  • Kayısı çekirdeği yağı (1 çay kaşığı)

Hazırlanışı: 1 yemek kaşığı yoğurdun içine 1 tatlı kaşığı bal ve 1 çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı ilave edip karıştırınız. Bu karışımı cildinize ince bir tabaka halinde sürün. 20 – 30 dakika kadar beklettikten sonra ılık su ile yıkayınız.

Kayısı çekirdeği yağının sağladığı faydalar ile cildinizin hem yumuşadığını hem de pürüzsüzleştiğini göreceksiniz.

 

Yüz Maskesi2:

  • Bal (1 çay kaşığı)
  • Kil (yarım kâse)
  • Kayısı çekirdeği yağı (1 çay kaşığı)

Hazırlanışı: Yukarıda verilen malzemeleri kil dolu kaseye ekleyin ve macun haline gelene kadar karıştırın. Yağlı ciltler biraz limon suyu ekleyebilir. Cildinizi temizleyin daha sonra maskeyi uygulayarak 15 dakika cildinizde bekletin.

Bu maskeyi haftada bir kez uyguladığınızda cildinizin gerginleştiğini, kırışıklık ve izlerin azaldığını göreceksiniz.

Kısaca faydalarını özetlersek;

*En önemli özelliği cilt bakımı gibi görünse de kayısı çekirdeği yağı aynı zamanda iyileştirici yani tedavi edici de bir yağdır.

*Eskiden günümüze gelene kadar kötü hücre gelişimini durdurucu etkisi için ağır hastalıkların tedavisinde kullanılmıştır.

*Bunun dışında doymamış yağ oranının fazla doymuş yağ oranının ise düşük olması nedeniyle kalp ve damar dostu bir yağdır.

*Kandaki kolestrol seviyesi ve kalp sağlığı açısından önemli oleik asit içerdiğinden oldukça önemli bir yağdır.

*Ayrıca kayısı çekirdeği yağı potasyum, magnezyum bakımından oldukça zengindir. Bunun yanı sıra bir sürü iz minerale sahip olup yüksek miktarda demir, fosfor, kalsiyum, betakaroten ve karotin içermektedir.

*Kayısı çekirdeği yağı cilt için yüzeysel kullanılabildiği gibi aynı zamanda yiyeceklerde özelliklere salatalara da eklenip tüketilebilecek bir yağdır. Ancak oral yolla alınması halinde miktara dikkat etmek önemlidir. Badem ve kayısı çekirdeği içerisinde siyanürde bulundurmaktadır. Bu nedenle fazla tüketiminden kaçınılmalıdır.

*Bazı hastalık tedavilerinde de etkin olduğu bilinen kayısı çekirdeği yağı özellikle Çin’de tıbbi alanda kullanılan bir yağ olarak karşımıza çıkmaktadır.

*Özellikle öksürük, bronşit, astım ve üst solunum yolu hastalıklarının tedavisinde tercih edilmektedir. Kuru öksürük ve boğaz gıcıklanmasına iyi gelir. Bronşit ya da geniz akıntısından kaynaklı boğazda oluşan gıcık öksürük sorununuz varsa ayrıca boğaz gıcıklanmasına ne iyi gelir adlı yazımızı okuyabilirsiniz.

*Ayrıca içinde bulunan yüksek B 17 vitamini ile özellikle kanser gibi hastalıklara karşıda etkili bir ajandır.

Ülkemizde üretimi yaygın olan kayısı meyvesinin çekirdeğinden elde edilen yağı bulmak da oldukça kolaydır.

Kayısı Çekirdeği Yağının Yan Etkileri

  • Kayısıya alerjiniz varsa kayısı çekirdeği yağı da cildinizde veya bünyenizde alerjik belirtiler gösterebilir.
  • Ağız yolu alınması sakıncalıdır.
  • Bazı kişilerde kaşıntı ve kızarıklık oluşturabilir. Bu durumlarda kullanılması tavsiye edilmez.

 

Yeni ürüne şöyle bir giriş yapalım;

AYÇİÇEK YAĞI:

Ayçicek yağının endüstriyel üretimi ilk kez Rusya imparatorluğu tarafından 1835 yılında yapılmıştır. Ayçiçeği yağı tekli ve çoklu doymamış yağ asitlеrini içerir (oleik-linoleik asit).

Standart yapısı Palmitik asit 4–9%, Stearik asit 1–7%, Oleik аsit (omega-9) 14–40%, Linoleik (omega-6) asit 48–74% oranında içerir.

Ayçiçek yağının hafif bir tadı vardır ve E vitamini içeriği yönünden zengindir.

Ayçiçеk yаğı, aynı zamanda, lеsitin, tokoferoller, karotenoidler vе mumları içerir. Ayçiçeği yağının dumanlanma noktası 232 °C olduğu için kızartmalarda kullanılır ancak kızartmada hayatınızda оlmaması gereken bir pіşіrme yöntemidir.

Trans yağ aѕitlerinin oluşmasına yоl açar.

 

100 ml standart ayçiçeği yağının besin bileşimi:

 Energy 884 kcal

Karbonhidrat 0 g

Yağ 100 g

Doymuş yağ 10.3 g

Tekli doymamış omеga-9 19.5 g

Çoklu doymamış omega 3 vе 6 65.7 g

Protein 0 g

Vitamin E 41.08 mg

Vitamin K 5.4 μg

 

Yarın tekrar görüşmek üzere sağlık ve afiyette kalınız inşallah.

Sevgiler.

DİĞER YAZILAR
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Yuvada kaldılar
Yuvada kaldılar
Traktörün altında kaldı
Traktörün altında kaldı