İLÇE SEÇİM KURULU’NDA YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 SEÇİM ÖNCESİ SON MİTİNGLERİN TARİHLERİ VE YERLERİ BELİRLENDİ

30 Mart yerel seçimlerinde 381 sandıkta 100 bin 576 vatandaşın sandığa gideceği Ödemiş’te İlçe Seçim Kurulu’nun çalışmaları devam ediyor. İlçe Seçim Kurulu’nun dün siyasi parti temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantısında siyasi partilerin kalan 12 günlük süreçte yapacakları açık hava toplantılarının tarihleri, saatleri ve yerleri belirlendi.

Dün yapılan toplantıda alınan kararlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ödemiş’te dört miting daha organize etmeyi planlıyor. Demokrat Parti (DP) ve İşçi Partisi (İP) de birer mitingle Ödemişlilerin huzuruna çıkacak.

CHP düzenleyeceği dört mitingden ikisi beldelerde gerçekleştirilecek. CHP, 21 Mart Cuma günü Kaymakçı’da, 24 Mart Pazartesi günü de Birgi Cumhuriyet Meydanı’nda mitingler düzenleyecek. CHP Ödemiş ilçe merkezinde de 25 Mart Salı günü ve 28 Mart Cuma günü de birer miting daha organize edecek. Bu mitinglere de Hükümet Meydanı ev sahipliği yapacak.

Demokrat Parti ise 22 Mart Cumartesi günü Hükümet Meydanı’nda düzenlenecek organizasyonla Ödemişlilerle buluşacak.

Geçtiğimiz günlerde Ulus Meydanı’nda seçim bürosu açan İşçi Partisi de 26 Mart Çarşamba günü, yine Ulus Meydanı’nda bir açık hava toplantısı organize edecek.

OY VERME İŞLEMLERİ

Öte yandan Yüksek Seçim Kurulu 30 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde oy verme işlemleri ile ilgili bilgileri yayımladı.

Seçmenin kimlik tespitinde, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını taşıyan; Nüfus cüzdanı, Resmî daireler veya iktisadi devlet teşekküllerince verilen soğuk damgalı kimlik kartı, Pasaport, Evlenme cüzdanı, Askerlik belgesi, Sürücü belgesi, Avukatlık kimlik belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmî nitelikteki belgelerden birinin ibrazı gerekiyor.

Üzerinde Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası olmayan resimli ve resmî bir kimlik belgesi ibraz eden seçmenin oy kullanabilmesi için bu belgelerin yanında ayrıca seçmen bilgi kâgıdını veya nüfus müdürlüklerince verilmiş nüfus kayıt örneğini ibraz etmesi şart.

KİMLER HANGİ SEÇİM TÜRLERİ İÇİN OY KULLANACAK?

Köyde; İl genel meclisi üyeliği seçimi, Köy muhtarlığı ve köy ihtiyar meclisi üyeliği seçimi,

Büyükşehir olmayan illerde; İl genel meclisi üyeliği seçimi, Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi, Mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi,

Büyükşehirlerde; Büyükşehir belediye başkanlığı seçimi, Belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği seçimi, Mahalle muhtarlığı ve mahalle ihtiyar heyeti üyeliği seçimi,

RENGARENK SEÇİM

TURUNCU ZARF: İl genel meclisi üyeliklerine ilişkin TURUNCU renkli birleşik oy pusulası TURUNCU renkli zarfa;

MAVİ ZARF: Belediye başkanlığına ilişkin MAVİ renkli birleşik oy pusulası ile belediye meclis üyeliğine ilişkin SARI renkli birleşik oy pusulası ile Büyükşehir belediye başkanlığına ilişkin BEYAZ renkli birleşik oy pusulası MAVİ renkli zarfa;

MOR ZARF: Köy seçimlerinde köy muhtarı ile köy ihtiyar meclisi üyelerinin birlikte yazılı oldugu oy pusulası, mahalle seçimlerinde mahalle muhtarı ile mahalle ihtiyar heyeti üyelerinin birlikte yazılı oldugu oy pusulası MOR renkli zarfa.

YAYIN YASAĞI 21.00’DE BİTECEK

Bu arada; YSK kararında, Oy verme günü saat 18.00’e kadar radyolar ve her türlü yayın organları tarafından seçim ve seçim sonuçları ile ilgili haber, tahmin ve yorum yapılması yasaklanırken, Saat 18.00 ilâ 21.00 arasında radyolarda ve her türlü yayın organlarında ancak Yüksek Seçim Kurulu tarafından seçim ile ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayınlanabilecek. Seçim günü Saat 21.00’den sonra bütün yayınlar serbest bırakılırken, ancak Yüksek Seçim Kurulunca gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

Başar Uçar

 

İLÇE SEÇİM KURULU’NDA YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR