EÜ REKTÖRÜ VE EKİBİ ÖDEMİŞ’E KONUK OLDU

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 Haber Merkezi – Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve ekibi, 2015 sonbaharında Birgi’de yapılacak sempozyum için incelemeler yapmak üzere Ödemiş’e geldi. Kaymakam Celil Ateşoğlu ve Belediye Başkanı Mahmut Badem’i ziyaret eden ekip, Ödemiş’te fakülte açılması konusunda başkan Badem ile görüşmeler yaptı.

1996 yılından bu yana Ödemiş’te hizmet veren Sağlık Yüksekokulu’nun, önümüzdeki yıldan itibaren fakülte olarak eğitim vermesi nedeniyle yer değişikliği ile taşınacağını ifade eden Yılmaz, yeni dönemle ilgili açıklamalar yaptı.

Ege Üniversitesi’ne ait ilçede boşalan okul yerinde havza ile ilgili bir meslek yüksekokulunun açılacağını belirten Rektör Candeğer Yılmaz’ın, Ödemiş’te fakülte açılması konusunda da çalışmaların başlatılacağını söylediği bildirildi. 

Daha sonra Belediye Başkanı A.Mahmut Badem ile birlikte Birgi’ye giden ekip, sempozyum için uygun mekan araştırması yaptı.

Tarih mirası olan Birgi’ye sahip çıkma konusunda Ege Üniversitesi’nin verdiği destekten dolayı teşekkür eden Başkan Badem, “Birgi, ülkemizde korunmuş ender yerlerden biri. Bu özelliği bilimsel yaklaşımlarla biraz daha öne çıkarabilip, UNESCO’nun Dünya Kültürel Miras listesinde yer alabilirsek büyük bir yol alacağımıza inanıyorum. Yerel yöneticiler olarak bizler bu önemli mekanları korumak ve gelecek kuşaklara taşımakla yükümlüyüz. Bunun için bilimsel çalışmalarla yapılacak desteğe ihtiyacımız var. Birgi’nin üniversite çatısı altında çok güzel çalışmaları sergileyebileceğini düşünüyorum. Çünkü Birgi, doğal bir staj alanı, uygulama alanı, eğitim alanı”  dedi.

Birgi’nin tarihi dokusundan çok etkilendiği belirten Rektör Yılmaz; Üniversitemiz, 20 yıldır Ödemiş’te eğitim anlamında rehberlik yapıyor. Çok uzun zamandan beri sanat tarihi, arkeoloji, edebiyat, tarih, sosyoloji bölümlerimizin burayla ilgili kendi çapında uluslararası niteliklerde yayınları, danışmanlıkları, rehberlikleri var. 60. yılına giren üniversitemizin, bu kez daha enerjiyi toparlayan, pek çok faktörü de gündeme taşıyan, daha etkin, daha etkileyici bir özgün çıktıya imza atmasını istedik. Bunu da Birgi olarak belirledik ve Birgi’nin uluslararası kültürel miras listesinde asıl yerini alması için elimizden geleni yapmaya karar verdik. İlk olarak üniversitemizin Egeden Dergisi’nde buna yer verdik. Devamında da sempozyum için çalışmalara başladık. 2015 sonbaharında da nitelikli, dünya çapında bilim insanların buluştuğu bir sempozyum yapacağız” dedi. 

EÜ REKTÖRÜ VE EKİBİ ÖDEMİŞ’E KONUK OLDU