CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BAŞLADI

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kerem Karamanlıoğlu – 11-18 Ekim 2015 tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri haftası açılış programı düzenlendi. Ödemiş Müftülüğünün konferans salonunda düzenlenen Programa Ödemiş Kaymakamı Celil Ateşoğlu, kurum amirleri, Kur’an Kursu öğreticileri ile öğrencileri ve din görevlileri katıldı.

Açılış Kuranı Kerim tilaveti ile başladı ve akabinde Ödemiş Müftüsü Sebahattin Kesti günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Kesti şunları ifade etti: “Kâbe’nin yeryüzündeki şubeleri, Allah’ın evleri olan camilerimiz, Müslümanlığımızın ve istiklalimizin simgesi olarak yükselen huzur, bilgi, birlik ve ibadet mekânlarımızdır. Başkanlığımız çeyrek asırdır Ekim ayının ilk haftasını camilerimizi hayatın merkezine, şehirlerin kalbine taşımak amacıyla “Camiler Haftası” olarak kutlamaktadır. Bu hafta münasebetiyle düzenlenen etkinliklerle toplumsal bir farkındalık ve ortak bir bilinç oluşturulması hedeflenmektedir. Camiler ve Din Görevlileri haftasının son yıllarda belirli bir tema etrafında kutlanması, bir yandan camilerimizin fiziki şartlarının yeniden gözden geçirilmesi yönünde önemli çalışmalar başlatılmasına, diğer yandan da engelli, çocuk, genç, kadın gibi farklı toplum kesimlerinin camiyle daha fazla buluşabilmesi için kampanyalar düzenlenmesine vesile olmuştur. Bu yıl ise dinimizin direği olan namaz ibadetine olan ihtiyacımızı daha yüksek bir sesle dile getirmek ve camilerdeki cemaatsizlik sorununa hem bireysel hem de toplumsal açıdan dikkat çekmek amacıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ana teması “Cami ve Namazla Diriliş”, “Cami ve Namazla Huzur Bulma” şeklinde belirlenmiştir.”

“TEHLİKE, NAMAZLARI ŞEKLE İNDİRGEMEMİZDİR”

“Günümüzde karşı karşıya kaldığımız tehlike, namazları sadece şekle indirgememizdir. İnsanı her türlü münker ve fahşadan alıkoyacak bir namazı eda etmekten uzaklaşmamızdır. İlmihal bilgisinin ötesine geçerek, namazın derin manasını idrak edemeyişimizdir. Samimiyetten mahrum, süresi kısalmış, son ana kadar ertelenmiş, etkisini yitirmiş, solgun namazlarla kendimizi avutmamızdır. Soralım kendimize kıldığımız namazlar neden bizi kötülükten ve çirkinlikten alıkoymuyor? Neden bizi merhametli kılmıyor? Neden bizim iyi bir mümin, hayırlı bir müslüman olmamızı sağlamıyor? Neden bizi örnek bir insan yapmıyor? Neden bizi güzel ahlaka erdirmiyor? Oysa müminin dirilişi ancak namazla olur.

Namazsız İslâm salt ideolojiden ibaret kalır. Namaz ibadettir, teslimiyettir, tefekkürdür, zikirdir, duadır, sığınmadır, huşu ve hudûdur. Abdest ile her türlü maddi ve manevi kirden arınan bir insan için namaz hayat dersidir. Namazdaki niyet, zihnimizi ve kalbimizi ibadete hazır kılma, varlığımızı Rahman’a sunma dersidir. Namazdaki iftitah tekbiri, dünyevileşmeye sırt çevirme dersidir. Namazdaki kıyam, her gün müminler için bir istikamet dersidir. Namazdaki kıraat ve Kur’an, Cenab-ı Hak ile konuşmaktır, ahitleşmektir. Namazdaki rüku, Allah’tan başkasına eğilmemek için bir derstir. Namazdaki secde bize topraktan geldiğimizi öğreten bir tevazu dersi ve Rabbimize en yakın olma çabasıdır. Namazdaki tahiyyat, Rabbimizle ve bütün müminlerle bir selam ve barış oturumudur. Namazdaki selam, melekleri şahit kılarak huzur-i ilahiden edeple ayrılıştır.

Bu hafta ve ileriki haftalarda “namaz” konusunda vaazlarımız ve hutbelerimiz ile camilerde sohbetlerimiz olacak. Namaz konusunu derinlemesine halkımıza anlatmaya çalışacağız. Bu vesile ile tüm din gönüllüsü meslektaşlarımızın ve halkımızın haftasını tebrik ediyorum. Ahirete intikal edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bu programa katılan başta Kaymakamımız Celil Ateşoğlu olmak üzere tüm kurum amirlerimize ve din gönüllüsü meslektaşlarımıza teşekkür ediyorum”

Programa katılanlara Diyanet işleri Başkanlığı yayınları ile çeşitli ikramlar yapıldı.

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI BAŞLADI