BİRGİDE 30 YILLIK TAVUK ÜRETİM ÇİFTLİĞİ

service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 30 YILLIK ÇİFTLİKTE 40 GÜNDE 30 BİN TAVUK YETİŞTİRİLİYOR

Kerem Karamanlıoğlu – Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek esnaf ziyaretlerini sürdürürken ilçe dışına çıkarak, canlı hayvan yetiştiren bir üretim merkezini ziyaret etti. Tarihi Aydınoğlu beyliğinin başkentliğini yapan Birgi’de faaliyet gösteren Çakar Tavuk Üretim Çiftliğini ziyaret eden Kaymakam Abdullah Dölek, çiftliğin sahibi İsmail Çakar ve kapatılan Birgi Belediyesi’nin son başkanı Cumhur Şener tarafından karşılandı.

Birgi’de 1984 yılından bu yana tavuk üretimi yapan Çakar Tavuk Üretim Çiftliği sahibi İsmail Çakar Kaymakam Abdullah Dölek’e, sektör hakkında geniş bilgiler verirken çiftliğin üretim merkezlerini gezdirdi sektörün sıkıntılarını da paylaştı.

Kaymakam Abdullah Dölek’e üretim merkezini gezdirirken bir yandan da bilgi veren işletme sahibi İsmail Çakar, bir dönemde 30 bin etlik tavuk yetiştirdiklerini kaydetti.

“BİR DÖNEMDE 30 BİN TAVUK ÜRETİYORUZ”

Sektörün zorluklarından da bahseden Çakar, “Öncelikle Ödemiş Kaymakamımızın çiftliğimize gelmelerinden ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Çiftliğimiz 1984 yılından bu yana üretim yapmaktadır. Daha önceki yıllarda üretimin yanı sıra kesim ve paketlemede yapıyorduk. Ancak yıllar içinde büyük holdinglere karşı dayanma gücümüz kalmayınca kesim ve paketleme işlemine son vererek tamamen üretim yapmaya devam ettik. Yaklaşık 40 günde 30 bine yakın civcivimiz etlik tavuk haline gelerek kesime gidiyor. Hergün gramaj olarak yemleri ve suları elektronik cihazlarımız aracılığı ile kontrollü bir şekilde veriliyor. Üretim merkezimizin havalandırma sistemleri klima ısınma ve soğutma sistemleri de 24 saat faaliyet gösteriyor. Bizim işimiz diğer meslekler gibi değil canlı hayvan ile faaliyet gösteriliyor. Büyük baş hayvancılık da bizim işimizin yanında biraz daha kolay. Biz üretici olarak Birgi bölgesinden işletmemizi büyütmek için yeni bir yer satın aldık. Ancak orası da zeytin bahçesi geçtiği için bize çiftlik kurmak için izin verilmedi.”

“ÜRETİM TESİSLERİNDE ELEKTİRİK %30 UCUZ OLMALI”

“Bu bölgede bizim işimizin faaliyetlerini yapabileceğimiz yeni bir alan aramaktayız. Aynı zamanda daha önceki yıllarda üretim yaparken kullandığımız elektik oranında %30 düşük kullanıyorduk. Şimdi bu durumda ortadan kaldırıldı. Biz 24 saat sürekli elektrik kullanan bir üretimhaneye sahibiz. Yetkililerden elektrikte eskisi gibi en az %30 bir indirim bekliyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde daha güzel bir ortamda çiftliğimizi büyüterek daha çok istihdam yaratarak memleketimize vatandaşlarımıza hizmet etmeye devam ederiz.”

“ÖDEMİŞ’TE 2 AYRI YERDE PERAKENDE SATIŞ NOKTAMIZ VAR”

“Çiftliğimizin yanında Ödemiş’te Mezarbaşı mevkiinde ve Hürriyet Caddesinde iki satış şubemiz ile de vatandaşlarımıza perakende satış hizmeti veriyoruz. Bugüne kadar işletmemizi tercih eden tüm müşterilerimize çok teşekkür ediyorum.”

“ÖDEMİŞ, TÜRKİYE’DE NADİDE KÖŞELERDEN BİRİ”

Kaymakam Dölek de şunları söyledi: “Ödemiş Türkiye’nin nadide köşelerinden biri. Dünyada üç verimli ovanın bir tanesine sahip olan bu güzel kentimizin içeriğinde tarım ve hayvancılık çok fazla yerini alıyor. Birgi Mahallemizi biz hep turizm yeri olarak biliyorduk.”

“BİRGİ YAKIN GELECEKTE ÖDEMİŞ’E DESTEK VERECEK”

“Birgi yakın zaman içerisinde Ödemiş’i de kurtaracak yer olarak bakılıyor. Ben de bu düşünceye inanıyorum. Tarihi Birgi beldesi yakın zaman sonra Ödemiş’i de büyük destek verecek bir mekân haline gelecek. Bunun temeli atılmış ve devam ediyor. Turizmin en baş sıralarında yer alan Birgi’de tarihi ve doğal güzelliklerin yanında bu çiftliğin olduğunu bilmiyordum. Bu çiftliğe öğrenmemize ve sizlerle tanışmama sebep olan Gazeteci arkadaşımız Kerem Karamanlıoğlu’na da teşekkür ediyorum. Bu kadar çalışkan ve üretken insanların arasında olmak bizleri sevindiriyor. Tavuk üretmenin İsmail Çakar ağabeyimizin anlattıklarından sonra ne kadar zahmetli bir iş olduğunu anladık. Ama bu gibi üretim yapan değerli üreticilerimizin sahip çıkılması daha da çok desteklenmesi gerekiyor.”

“ÖDEMİŞ’TE TAVUKÇULUK SEKTÖRÜNÜN GELİŞMESİ GEREKLİ”

“Ödemiş’te tavukçuluk sektörünün de gelişmesini yeni iş alanlarının yaratılmasını çok isteriz. 1984 yılından bu yana canla başla bu işi bugünlere getiren bir dönemde yaklaşık 30 bin tavuk üreten değerli üreticimiz İsmail Çakar’a teşekkür ediyorum. Çiftliğini büyütme konusunda devlet olarak üzerimizi düşen görevi de yapmaya hazırız. Bölgede bu işin alt yapısına uygun bizim göremediğimiz bir arazi varsa bizler bu konuda görüşmeleri yaparız. Daha önceki günlerde de eski bir okulumuzun bahçesini bir firmaya vermiştik. Ona benzer çalışmalar yapılabilir. Ödemiş Kaymakamı olarak ilçemizdeki bu gibi üretim tesislerimizin her zaman yanındayım. Çakar tavuk üretim çiftliğine bol kazançlar hayırlı işler diliyorum” dedi. 

BİRGİDE 30 YILLIK TAVUK ÜRETİM ÇİFTLİĞİ